Asus Eee PC 900 bliver endnu billigere

Den 16. oktober begyndte salget af Asus Eee PC, og fødselsdagen er derfor for længst overstået. På det år, er der solgt mere end 2 mio. Asus Eee PC’er. Det angives nu som grunden til, at prisen på Eee PC 900 sættes ned med ca. 300 DKK, så prisen ender på 2099,-

Det må siges at være en yderst rimelig pris. Som bekendt har Eee PC 900 standard specs mht. skærmpå de ca.  9″ og med 1 GB Ram samt WiFi. Den adskiller sig fra nogle konkurrenter ved at have SSD/flash disk på samlet 12 GB ved Windows og 20GB ved Linux-modellen. Fordelen herved er at Eee PC 900 dermed bliver en del mere rubust, hvis du fx skulle tabe den. Men til gengæld er pladsen jo ret begrænset. Ligeledes bruger de fleste SSD mindre batteri end alm. HDD – så det er også et plus. På minussiden vil mange tælle, at den kun har 900 Mhz Celeron CPU. Man skal dog huske, at det til mange opgaver (fx mail og surf) er alt nok – og at selvom 1,6 Ghz Atom CPU ER hurtigere, er Atom altså en meget neddroslet maskine, så det kan altså slet ikke sammenlignes på samme måde som fx en Celeron vs. en P4 kunne “i gamle dage”! Batteriet er 4-cellers og altså ikke i top i forhold til Asus Eee PC 901, men batteritiden forventes stadig at være på højde med eller ent and bedre end fx MSI Wind og Acer Aspire One.

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

Har lige købt en 900 – sjov lille maskine, der kan fås til under 2000 kr. incl. levering nu (XP).

Men, er der nogen der lige ved, hvordan man bruger Æ,Ø og Å tasterne – kan ikke regne den ud, og den engelske manual giver ikke nogen hjælp.

Desuden kan jeg faktisk ikke finde noget på nette om det. Kan jeg være så dum at være den eneste der ikke kan regne den ud?

Hilsen den knapt så computer-kyndige.

Hvis Æ,Ø og Å-tasterne ikke “virker” fra starten af på Windows XP, skal du evt. lige nede i “start-bjælken” i bunden af skærmen, og se om der er et lille område i højre side af skærmen, hvor der står noget med “EN”.. Det er sprog-værktøjslinjen, og der skal man så i stedet have valgt DA. Eller noget i den dur – så man i hvert fald får fravalgt engelsk og valgt dansk i stedet. 🙂

Er det muligt at udvide ram/hukommelse i en Eee pc 900 – eller er det hele så super kompakt at der ‘er som det er’?

Man kan godt udvide RAM’en fra de 1 GB til 2 GB RAM.
Der er dog kun plads til 1 ram modul, så der er tale om, at man tager sit 1 GB ram klods ud og sætter en 2GB klods i istedet for.

Hej.
Kan man udvide den almindelige hukommelse?
12 Gb er jo ikke meget!

Ja, det skulle også være muligt at skifte disken, så man fx tager den 12GB SSD disk og skifter den med fx 160GB almindelig harddisk.
Husk dog, at SSD diske har fordele i forhold til almindelige diske – de er først og fremmest stødsikre og lydløse – men bruger oftest også mindre strøm og er tit hurtigere. Derfor foringes maskinen på sin vis en smule ved at ligge en alm. HDD deri – selvom det er det, de fleste nye netbooks kommer med.. og det er dejligt med pladsen. 🙂

Hej

kan det passe at man med asus eee pc 900 kun kan logge på et wep netværk og ikke et wpa?? Kan man upgrdaere software??
Håber der er nogen som kan hjælpe

Leave a comment

(required)

(required)