Kort nyt: Asus Eee Pc 901 i DK i uge 39

Hermed en kort nyhed: I fælge Linuxshoppen har Asus nu bekræftet, at de Asus Eee PC 901 kommer til Danmark i uge 39. Det er 2 uger efter at Asus egentlig havde lovet den, så den vilde forsinkelse er der ikke tale om.  🙂

Med Eee PC 901 kommer Asus op på samme gode specifikationer, som mange af konkurrenterne på det danske marked har på deres netbooks. Den vigtigste ændring vil for de fleste købere være, at maskinen nu indeholder en Intel Atom CPU fremfor Celeron-CPU’en, som Asus Eee PC 701 og Asus Eee PC 900 indeholder.

Fra mit synspunkt er det dog langt vigtigere, at maskinen skulle komme med 6 cellers batteri – de små 3-cellers batterier, konkurrenterne kører med, er en belastning. Prisen er ikke gal: Ca. 3000,- iflg. Linuxshoppen.

Dermed er Asus med Eee PC 901 igen i førersædet på det danske netbook-marked efter min vurdering! I hvert fald hvis man er til den stødsikre SSD-teknologi fremfor almindelig harddisk.

De fulde specifikationer på Asus Eee PC 901 er i flg. Asus hjemmeside:

Operating System
Genuine Windows XP® Home
GNU Linux
Display
8.9″
Intel CPU & Chipset
Intel® Atom N270
Wireless Data Network
WLAN: 802.11 n
Bluetooth: YES
Memory
1GB (DDR2)
S.S.D. Storage (Solid-State Drive)
SSD 12GB (Genuine Windows® XP Home)
SSD 20GB (Linux)
Camera
1.3M Pixel
Audio
Dolby Sound Room Certified(Genuine Windows® XP Home)
Stereo speaker
Digital Array Mic
Battery
8 hrs*(Genuine Windows® XP Home)
7.2 hrs*(GNU Linux)
Weight
1.1 kg
Infusion
Red, Green, Black, Peony White, Pearl White and Fine Ebony

 

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

Hej Det er da ikke så mærkelig der sælges flest pver med windovs,for det kan de fleste finde ud af.Hvis der kom noget linux som var til at finde ud af for almindelige danskere ,så blev det nok hurtigere mere udbredt.
Hilsen Tage

Hej! Du har nok ret – men meget af det er jo vane – og hander om, hvad man har brugt før – ikke nødvendigvis hvad der faktisk er lettest..
Jeg vil nemlig sige, at hvis man meget sjældent havde brugt PC’er (og altså ikke varvant til XP) og blev sat foran en Asus Eee PC med deres Xandros Linux og en Eee PC med Win XP – så ville det være LANGT lettere at komme i gang med at bruge den maskine med Xandros! Det er meget mere let og enektl at komme i gang med!
– MEN når mange har brugt Windows XP i flere år, så er det jo et lidt andet billede, der tegner sig…

Davs.
Har I nogen anelse om hvornår den kommer til Danmark? Har ret akut brug for en mini-bærbar, og denne her ser ud som lige den for mig 🙂

Mvh
– Bjarke

Den er skam allerede på markedet!
Fx her hos Linuxshoppen:
http://www.linuxshoppen.dk/products.php?showvariant_id=6678

Der er bare ingen steder, hvor de har den på lager :/

Leave a comment

(required)

(required)