Anmeldelse af ASUS Eee PC 1215B

Asus Eee Pc 1215B

Asus Eee Pc 1215B

Så er der endnu en gæsteanmelder på banen, nemlig en dygtig grafiker ved navn Tue, som du kan læse meget mere om på www.kaldmigtue.dk Tue anmelder sin nyindkbte Asus Eee Pc her – en fin 12″ maskine god til rejser, skole, møder m.v:

NoteBook anmeldelse af ASUS Eee PC 1215B

Jeg var på udkig efter en ny bærbar og havde besluttet at det skulle være en NoteBook, da jeg ikke gad bære rundt på en stor tung “klods” mere. Og da jeg heller ikke ville ha et Apple produkt endte jeg med at vælge denne her:

ASUS NOTEBOOK 1215B-BLK185M – til 3.499 kr.

Da jeg så Asus eee Pc 1215B i butikken, var det næsten kærlighed ved første blik… I hvert fald hvad udseendet angår, hvor jeg meget bedre li den end de bærbare der stod i nærheden. Den virkede ikke “overlegen/flashy” som de andre, men var mere “nede på jorden”, uden at være grim på nogen måde.

Lagde godt mærke til at man kun ku skubbe skærmen tilbage et vist stykke, men satsede på at det ikke ville være et problem, hvilket det indtil videre heller ikke har været.

Min viden er ikke vildt god når det handler om “gode computer specs”, men lagde mærke til at den vist var nogenlunde lige så kraftig som min stationær der hjemme. Og eftersom prisen virkede rimlig og når jeg mest havde tænkt den til at være en “On the go” PC, tænkte jeg at det var ganske acceptabelt.

Har ikke brugt min nye Asus eee Pc 1215B til photoshop arbejde og lign. Men har spillet lidt spil på den som kørte nogenlunde. Frameraten var dog det halve af hvad jeg ku få med min stationære. Så det er klart ikke en gaming PC. Men til den pris er det OK, man skal bare ikke spille de mest “krævende” spil på den.

Asus eee Pc 1215B er min første computer med WiFi, hvilket jeg har gjort godt brug af, da jeg har været meget hjemmefra siden at jeg købte den (Blev overrasket over hvor mange folk der faktisk har lært at sætte kode på deres netværk nu) Dog er jeg blevet lidt bange for at slutte Eithernet-stik i den igen: Første gang jeg ville gå på nettet med den, brugte jeg Eithernet-stikket, men da jeg prøvede at tage det ud igen, virkede det til at have sat sig fast i computeren. Jeg fik det dog til sidst ud (på en eller anden måde). Men er nu lidt utryg ved at sætte det i igen. (Ku være jeg skulle få nogen til at se på det)

Det virker til at hver gang man køber en ny computer nu til dags, følger der automatisk en masse ubruglige små programmer med, som man så skal lede efter og afinstallere… Dette var også tilfældet her på Asus eee Pc 1215B. Men borset fra det, og et stik der kan sætte sig fast er jeg ganske godt tilfreds.

Den er let at have med og batteriet holder vist også en god 8 timer.

Mange tak til Tue for anmeldelsen.

Jeg vil give Tue helt ret i, at man bestemt ikke skal forvente en spillemaskine med Asus eee Pc 1215B. Men til gengæld burde den være langt kraftigere end en almindelige netbook, så den skulle trods alt kunne trække noget tungere opgaver uden at hoste. Fx hvis man har flere forskellige programmer åbne på én gang. Prisen er jo også 1000,- kroner eller mere dyrere end de billige netbooks, men er det pengene værd? Det kommer an på, hvad du skal bruge den til! Skal du KUN tage simple noter på studiet og surfe en lille smule her og der på togturen, så spar pengene og køb en billig 10″. Men skal du lave mere end det, vil jeg helt klart bruge de ekstra penge og købe denne maskine i stedet: Det er dels en dualcore (OBS! Du skal dog se dig for, da Asus eee Pc 1215 udbydes både med singe og dualcore CPU – og du skal købe dualcore modellen!), og den kan fåes/opgraderes til 4GB RAM. Hvis man skal arbejde seriøst viser det sig desuden, at der i praksis er ret stor forskel på 10″ og 12″ – så alt i alt vil jeg anbefale denne maskine som et godt køb!

Her er specs på maskinen:

Styresystem Windows® 7 Home Premium
Monitor 12.1″ LED Backlight WXGA med opløsning på 1366×768 pixels
CPU AMD® Fusion APU E350 1.6GHz (dual core)/C30 1.2GHz (single core)/C50 1.0GHz (dual core) Processor
Grafik AMD® Radeon HD 6250/AMD® Radeon HD 6310
Hukommelse DDR3, 2 x SO-DIMM, 2GB/4GB
Lagring 2.5″ SATA 250GB/320GB/500GB HDD
Wireless Data Network WLAN 802.11 b/g/n@2.4GHz
Bluetooth V3.0+HS(Optional)
Kamera 0.3 M Pixel Camera
Lyd Hi-Definition Audio CODEC
Stereo Speakers
High Quality Mic
Interface 1 x VGA Connector
3 x USB 2.0
1 x USB 3.0 *1
1 x LAN RJ-45
1 x HDMI
2 x Audio Jack (Headphone/Mic-In)
1 x Card Reader : SD/ SDHC/ SDXC/ MMC
Batteri 8 timers holdbarhed på papiret, 6-Cellet 56Wh Li-ion Battery
Størrelse 296 x 203 x 38 mm (WxDxH)
Vægt 1.45 Kgs (w/ 6cell battery)

Læs mere om maskinen på http://www.asus.dk/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1215B/ 


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)