Back to Basics: Flere Eee-PC-modeller i 700-serien

Asus Eee pc 701sd
Asus Eee pc 701sd

Kort nyt: Asus ser ud til at være på vej tilbage til rødderne, idet der er flere modeller på vej i deres oprindelige 700-serie. Det fremgår også af strategi-planchen fra i går, at der er fler Eee-PCs på vej i “Smart Casual”-kategorien. Hvis Asus skal bevare logikken bare nogenlunde indtagt er der altså tale om Eee PCs med 7″ skærme – ligesom de første Eee PC 700, der kom på markedet.
De nye modeller bliver navngivet Asus Eee PC 701SD, 701SD(30 GB harddisk) og 701SD-4G. Super genialt med 2 modeller, der hedder 701SD – især hvis den Eee PC IKKE kommer med Solid state Disk, men almindelig harddisk?! Det kan selvfølgelig også blot skyldes, at en hos Asus ikke fik ryddet op i sin PowerPoint-præsentation inden den blev fotograferet.. 🙂

Nå, men ellers er der tilsyneladende ingen, der ved så meget endnu – men vi kan jo gætte på, at de her bliver prissat aggresivt – måske endda billigere end de oprindelige Asus Eee PC 700..
Læs (en lille smule) mere hos: gadgetell.com og Laptopmag

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

Hej – hvad ved du om Linux OS og MS office – er der muligheder for at koble disse ting sammen? For ellers er den svær at bruge i studiegrupper, da MS office er meget udbredt. Office 2003 kan sagtens bruges…men kan det køre til Linux uden komplikationer? (PS. Jeg kender godt Open Office, men det er ikke godt nok i denne situation)

Hej! Jeg kan mindes der var forskellige eksperimenter og projekter for at få Linux til at køre Windows-programmer, herunder Office-pakken. Bl.a. Wine og noget CrossOver eller i den dur…men der er (vist nok) så meget bøvl med det, at jeg ikke kan anbefale det til andre end top-nørder! 🙂

Kort sagt: Du kan ikke få MS Office til Linux out-of-the-box..

Jeg ville gerne have anbefalet Open Office eller StarOffice, men hvis de ikke dur, er det jo ikke så fedt.

Kort sagt tror jeg du får for meget bøvl med det, så jeg må desværre fraråde dig at købe en Eee PC med linux-pakken. I stedte skal du snuppe en af dem med Windows præinstalleret – så kører alt som du kender det, og du kan køre MS Office. 🙂
Det skal siges, at Celeron 900 Mhz maskinen, som Asus Eee Pc 900 er, er lige i underkanten for nogle brugere. Derfor skal du overveje at lige i dit tilfælde, hvor du SKAL bruge Windows, kan det måske betale sig enten af importere en Asus Eee PC 901 fra England eller købe en af de alternative modeller herhjemme (MSI Wind)- fx den Aldi har til salg. De fleste af disse er nemlig med 1,6Ghz Intel Atom CPU, og de skulle altså trække lidt flere hestekræfter, så tunge applikationer som Windows og Office måske kører lidt bedre…

Tak for dit svar – jeg var nede i Expert og se på en EEE 901, og han sagde at Windows var ret tungt på den, og at den koldstartede på 5 min…så går pointen lidt af den. Et andet sted har jeg dog læst at den koldstartede på 26 sek (en amerikansk testside).

For jeg kan regne ud at jeg skal have den med XP hvis den skal bruges til lige dette studie.

Har de 901’eren i Expert?? Hidtil har det bare været 900-modellen de har solgt dernede, da 901’eren ikke er frigivet til salg i Danmark endnu…! Så måske har du bare set Eee PC 900 med Windows?
I så fald er der håb endnu – så er både en MSI Wind eller en Asus Eee PC 901 hurtigere – de kører som nævnt begge med samme 1,6Ghz Intel Atom CPU..

Så har det nok været 900’ern jeg har set. Nå, men jeg har læst lidt på det i dag, og jeg fandt en manual hvordan man kunne installere XP ved brug af Nlite, således at den kun flydte 850mb og startede på 20 sek. Så jeg er meget fortrøstningsfuld.

Køber nok først min når jeg har set Dells E-slim og eller EEE 1000 kommer til DK. Jeg har ikke så travlt endnu…(men jeg følger da udviklingen tæt. Er enig med dig i at det er den absolut bedste gagdet-idé for i år)

Til Morten
Ville bare lige lade dig vide, at jeg har svaret her:
https://cde1.duelhost.dk/~eeepcdk/eeepc.dk/dansk-anmeldelse-af-asus-eee-pc-1000h/

(Kan se du abonnerer på denne “tråd”, men ikke den anden hvor du har stillet spørgsmålet 🙂 )

Leave a comment

(required)

(required)