Ny Eee Box EB1012 med ION – perfekt mediacenter?

eeebox-1012Nu er der godt nyt til alle fans af Eee Box og alle andre, der generelt har set frem til skulle købe den perfekte Mediecenter-PC: Eee Box 1012 er her!

I forhold til den “gamle” Eee Box, som havde modelnumrene Eee Box 202 og siden Eee Box 204 og Eee Box 206  er der sket forbedringer på næsten alle punkter!

Først og fremmest er der nu tale om en Dual Core maskine med ION grafik/chipset. Det betyder, at selvce hjernen, CPU’en, nu er dobbelt så hurtig som andre nettops, netbooks og hvor der nu ellers benyttes de “gamle” Aton CPU’er. (Man skal dog vide, at i praksis giver 2 kerner meget sjældent dobbelt så meget som 1 – og at der stadig ER tale om Atom-CPU’er, som altså er gevaldigt langsomme i forhold til normale Core 2 Duo CPU’er m.v. – MEN det er ikke desto mindre en stor forbedring i forhold til de gamle Eee Box’e og alle konkurrenterne!) Lige så vigtigt er det, at der nu benyttes ION grafik/chipset. I de fleste konkurrencen maskiner bruges der noget “forældet” Intel onboard grafikkort, og her vil ION være en GEVALDIGT spring fremad.
– De to ting i kombination (især da ION kan hjælp CPU’en på flere punkter) betyder at den nye Asus Eee Box 1012 (eller Asus Eee Box EB1012, jeg ved endnu ikke hvilket der er officielt modelnummer) kan “klare” meget mere end de gamle kunne. Der hvor det først og fremmest har betydning for dig, er hvis du havde planer om at bruge Eee Box som mediecenter! Desuden er hukommelsen fordoblet fra fabrikken – fra 1 til 2 GB, og med mulighed for at opgradere til 4GB RAM i alt (2 RAM sokler).

eee-box-eb1012Og den nye Asus Eee Box EB1012 er nemlig perfekt til mediecenter! De gamle Eee Box 204 og Eee Box 206 var på mange måder også glimrende til formålet, da de også var små og støjsvage (i praksis lydløse?) men havde dog en enkelt brist: Det var meget vanskeligt at få dem til at afspille HD-film uden hakker og gnidninger. Den “lille” HD-oplsøning kunne gå, og selvom enkelte nørder rapporterede, at det KUNNE lade sig gøre at få dem til at afspille større HD-opløsninger også, så var det altså noget, der krævede mange tricks og hacks. Det skulle være en saga blot – med dual core Atom-CPU og ION burde Asus Eee Box EB1012 være klar til at tygge sig igennem film i full-HD!

Så hermed må det være officielt, Asus Eee Box EB1012 er det perfekte mediecenter! 🙂
Det betyder naturligvis, at der er både S/PDIF 5.1 ud til lyden og HDMI-stik, så maskinen kan tilsluttes direkte til din nye fladskærm. Den lille størrelse og den beskedne strømforbrug er desuden vigtige medspillere på den front.
Det eneste du skal være opmærksom på, er at du (i modsætning til nogle af de gamle modeller) oftest ikke får fjernbetjening, tastatur og mus med til Asus Eee Box 1012 – så der skal du enten lede efter en pakke, hvor det er inklusive – eller købe det separat. Du skal dog forvente, at det ikke er med – men se dig for!
Mit råd til dig er desuden, at du skal ligge mærke til, hvor stor harddisk der er i din Asus Eee Box HB1012 – og hvilket styresystem, den kommer med! Asus opgiver nemlig, at maskinen kommer med Windows Vista Home, hvilket vil være en stor nitte. Her skal du kigge godt efter og se, om du kan få den med Windows 7 (eller gratis opgradering til Win 7), inden du bestiller Asus Eee Box 1012. Ligeledes kommer harddiskstørrelsne i alt fra 160GB til 250GB – og der skal du jo også være sikker på, at du får den store – eller i hvert fald har det med i overvejelsern, når du sammenligner priser på Asus Eee Box 1012.

Ligesom de gamle Asus Eee Box’e – og alle andre maskiner i samme kategori, jeg er stødt på –  er der jo i øvrigt ikke DVD-drev i Asus Eee Box EB1012. Så hvis du stadigvæk er forfalden til de snart forældende DVD-skiver 😉 skal du måske alligevel vente lidt endnu. Asus Eee Box EB1501 er nemlig også på vej – og her kommer der DVD-drev med i dyret!

Vi kan jo lige tage et kig Asus Eee Box 1012’s specifikationer:

Styresystem: Windows® Vista Home Premium – måske Win 7?
CPU Intel® Atom N330 Dual Core
RAM 2GB RAM (op til 4G) DDR2-800
HDD 2.5” 160-250GB
Chipset NVIDIA MCP7A ION
Grafikkort NVIDIA ION
LAN 10/100/1000 Mbps
WiFi 802.11b/g/n
Stik/forbindelser
  • Kortlæser (SD/SDHC/MS/MS Pro/MMC)
  • USB x6 i alt 
  • Høretelefoner 
  • Micorofon 
  • eSATA
  • Wi-Fi antenne
  • Gigabit Lan
  • HDMI out 
  • D-Sub
  • Audio out (S/PDIF out) stik
Strømforsyning 19Vdc, 2.1A, 40W
Mål 222mm(W) x 178mm(H) x 26.9mm(D)
Vægt 1.1 kg
Farver Hvid eller sort
   

Maskinen burde komme til landet i uge 42 – dvs. indeværende uge..

Læs mere hos ASUSTek

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

Min EB1012 kom med win7
Der medfulgte tastatur+mus, men ingen fjernbetjening

Måske er det et dumt spørgsmål, men jeg tager chancen: Er det muligt at drive to skærme – én på HDMI-udgangen og én på VGA-udgangen?

Rasmus: Er mus og tastatur trådløst??

Rune: Det må jeg desværre blankt indrømme, at jeg ikke aner.. Måske vi kan være heldige at en anden læser ved det..
Må man høre, hvad du skal bruge 2 skærme til på en maskine af denne type?

Christian: Jeg leder efter en lille og billig pc til at vise mange statistikker for brugere – så mange, at de ikke vil kunne være på én skærm. Faktisk har jeg brug for mindst tre skærme, så hvis nogen kender en bedre og ikke for dyr (dvs. samme prisklasse som Eee’en) løsning vil det også være helt fint 🙂

Måske kunne sådan en her tilføjet et passende grafikkort klare ærterne for dig:
http://www.midtdata.dk/hardware_1000135095_produktinfo.html

Er der nogen der ved hvornår Asus E B 1501 kommer på hylderne ?

Hej,

Muligheden for at køre dual screen tror jeg også er mulig på Asus Eee Box EB1012, da jeg har fået bekræftet fra shopitonline.dk at ASRock NetTop ION 330 med samme chipset skulle kunne køre dual screen. http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?q=ion&sp=all&pid=629355

/Skipper

hej har netop fået den nye 1015 med windows 7 og desvaerre virker kooplayer ikke sammen med windows 7 har i en løsning

Steen, 1015??

Det er ikke 1501 du mener?


Jan

Nu med dot i ‘Send mig en mail…’

hej det er ikke 1015 men 1012 som jeg har fået sorry

Steen: Kunne du ikke fortælle lidt mere om den? Hvad spiller og hvad spiller ikke? Hvordan med mus/tastatur – er det trådløst og velegnet til et mediecenter?

TAK!

Jeg har lige købt et 1012 – super lille maskine. Men jeg har et problem med tilkobling til skærm (26′ fladskærm). Vil godt bruge HDMI men kvalitet er ikke særlig god. Hvis jeg bruger VGA er der ingen problemer. Er der nogle der kan hjælpe.

Hej dPeter

Er det HDMI udgangen der ikke fungerer optimalt? Opløsning/ kabel?

Hvordan ser billedet ud igennem DVI?

Hej Janus
Den har ikke DVI. Som sådan virker HDMI udgangen ok – billede og lyd med teksten på skærmen er ikke god. Det er som om opløsningen er forkert.
Men ikke det store problem. Jeg bruger bare VGA og et ekstra lydkabel – men det ville være godt at kunne bruge HDMI. Jeg har endnu ikke prøvet at afspille en film via HDMI.

Hej Janus – billeder og video er ok med HDMI. kun teksten er utydelig – både det jeg skriver her men også teksten i diverse application – eksemple teksten i diverse taps..

Hej Peter

Der er jo virkelig stor forskel på HDMI og VGA i kvaliteten, du skal huske at sætte opløsningen til at afspejle din skærms “native” format – hvad det er ved jeg ikke, der må du enten prøve dig frem eller læse specs 🙂

Som det sidste kan det også være HDMI kablet der er forkert, hvilken opløsning er det godkendt til?

Hej
Er det muligt at bruge eee boxen som harddisk optager til sit tv

Kim, ja hvis du sætter en USB tuner på.

Hej Jan.
Tænkte det nok. Har tidligere prøvet en Hauppauge uden større succes for et par år siden.

Jeg har en lille trykfølsom skærm,som jeg vil have sat op i mit køkken og bruge den med 1012? Vil det kunne lade sig gøre umiddelbart uden problemer?

MVh
Mikkel

Er der en af jer ejere af den, der kunne sige noget om støjniveau i den, når den arbejder meget…

/Jan

Hej Jan
Der er næsten total støjfri. Jeg har den stående lige ved siden af skærmen og kan ikke høre den. Og er meget tilfreds med den.
Hvis jeg skulle købe en idag blev det dog nok den nye model 1501 med indbygget dvd-drev. Du kan finde den på linuxshoppen.dk
Hilsen Peter

Jeg stødte på den nye Boxee Box fornylig, og den vil jeg nok vente på istedet 🙂

Hej
Kan man lade være med at sætte foden på Asus EeeBOX EB1501U, da jeg gerne vil have den op at hænge på væggen?
Er strømforsyningen intern eller ekstern som på en bærebar?
Hvor stor og lang er strøm kablet?
mvh.
MBS

Ja, man kan godt lade være med at sætte fod på, men jeg ved desværre ikke hvordan man umiddelbart hænger den på væggen – måske andre læsere ved dette?
Jeg synes der – i hvert fald til den tidligere model – var snak om et vægbeslag, man kunne købe separat..

Det kan du godt. Til min medfulgte der et vægbeslag. og det er ekstern strøm

Hvis den bare skal hænge på væggen så brug tæppetape og velcrobånd. Tapen placeres på væg og maskine, fjern beskyttelsen fra begge dele, monter velcro 🙂

Hej

Er nogle der kan hjælpe mig med at få min EeeBox reinstalleret? Der har været for mange pillefingrer i den og jeg vil gerne starte på frisk.

Leave a comment

(required)

(required)