Bruger-anmeldelse af Asus Eee PC 1008HA

asus-eee-pc-1008haVi er endnu engang heldige, at en bruger har været så venlig at anmelde sin nye Asus Eee PC 1008HA. Denne gang er det Martin Santons ved tasterne:

Så modtog jeg endelig min Asus Eee PC .. Og det blev en 1008HA model, som du også hørte fra mig sidst. Og jeg vil meget gerne lige sige nogle hurtige ord – nu har jeg jo ikke haft den længe, men har et rimelig godt intryk af den allerede 🙂

Rent designmæssigt er det noget af de lækreste jeg nogensinde har stået med i mine hænder.
Alt hænger bare sammen i én stor enhed. Tastaturet er super godt (92% af normal størrelse), og det fungere også godt når jeg skal skrive sådan relativt meget, som jeg skal nu .. Jeg laver faktisk stort set ingen fejl med tasterne 😀

Og ud over det, så har jeg prøvet både at surfe lidt på nettet, prøvet et par Flash spil på nettet og så også korte download af nogle filer – alt fungere simpelthen perfekt.

Jeg kan med andre ord ikke være mere tilfreds med denne lille maskine, efter den tid jeg har brugt den nu .. Jeg ved jo ikke om der i fremtiden kommer nogle ting frem som er skidt, eller nogle andre ting der er gode (har fx endnu ikke prøvet at skrive noter med Office, prøvet webcamet osv.), men så lover jeg at skrive herinde, hvilke ting jeg finder frem til 🙂

Jeg synes i hvert fald, at Asus Eee PC 1008HA er helt fabelagtigt indtil videre – og selv om den “kun” har 6 timers batteri, så passer det mig enormt godt .. og så opvejer dens geniale udseende det 100% 🙂

Mht. batteriet, så skal jeg nok vende tilbage hvor længe den rent faktisk i praksis holder uden at være sat til stikkontakten.

Der er jo 3 strømfunktioner, som Asus har sat til rådighed:
Super Performance mode
High Performance mode
Power Saving mode

Det jeg kommer til at bruge mest er jo nok Power Saving mode, så det udmelding kommer jeg nok realtivt hurtigt tilbage med – de 2 andre “modes” går der nok lidt længere tid 🙂

Håber det kunne bruges til noget! Jeg er i hvert fald imponeret lige meget hvad, he he.

Mvh
Martin

—-

Tusind tak til Martin for hans anmeldelse af Asus Eee 1008HA!
Asus Eee pC 1008HA er jo i øvrigt den “tynde version” i HA-linjen herhjemme – altså en tyndere model end Asus Eee 1005HA. Dermed har den dels lettere vægt og federe udseende, men naturligvis på bekostning af batteritiden. Om man foretrækker det ene eller andet afhænger jo af ens smag og især brugssituation.
Her ses et billede, der viser forskellen i tykkelsen på Asus Eee pC 1005HA vs. Asus Eee PC 1008HA: http://www.newgadgets.de/wp-content/uploads/2009/05/eee-pc-1005ha-vs-eee-pc-1008ha-1.jpg
Der kan læses mere om overvejelserne omkring valg af netbook-model her: http://www.eeepc.dk/kort-nyt-ha-overtager-hele-markedet/
og her: http://www.eeepc.dk/valg-af-asus-eee-pc-1005ha-model/

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

Hej Martin

Du skal ha’ mange tak for hjælpen med indlæget – det er super med input fra “rigtige købere” fremfor bare nørder, der teoretiserer over teknikken. 🙂
Så det er super. Jeg glæder mig til at høre lidt mere til dine erfaringer med batteritid og eventuelle fordele og ulemper, du må støde på i brugen af din Asus Eee PC 1008HA!

Hej Christian, og andre 🙂

Det ser fint ud med indlægget, jeg er glad for at kunne hjælpe, så ingen problem overhoved! 🙂

Men i hvert fald, så lovede jeg jo lige at vende tilbage med en smule mere info, her efter jeg har brugt computer i et stykke tid:

Jeg er mindst (hvis ikke mere!) lige så imponeret over den lille maskine nu, som jeg var da fik den pakket ud. Alt fungere bare fuldstændig optimalt, og faktisk mere til synes jeg – for selv om jeg har spækket computeren med nogle af de programmer som jeg godt kunne tænkte mig, så fungere den dejligt alligevel. Små spil jeg har installeret kører også fint, og kameraet er helt tiptop.

I forgårs fik jeg så også installeret det nye Windows 7, med lidt hjælp fra en ven (det kan godt være lidt besværligt), og der kan man altså bare se, at det nærmest er skabt for disse små maskiner. Det fungere klasse, og med alle de nye drivere, så fungere hot-keys, kamera og det hele perfekt.

Angående strøm, så er Asus’ program “Eee Super Hybrid Engine” virkelig klasse, for det klemmer simpelthen så meget strøm ud af computeren som muligt.

– På Power Saving Mode kan min 1008HA holde hele 5-6 timer (en lille smule mindre når jeg arbejder og surfer konstant), hvilket jeg synes er virkelig perfekt.

– I de to andre modes, High Performance og Super Performance, holder computeren selvfølgelig ikke særlig længe, men disse modes kører man selvfølgelig heller ikke med, når strømmen ikke er på 🙂

Så alt i alt, så kan jeg nærmest ikke anbefale denne computer mere, og med Windows 7 bliver den virkelig det optimale stykke teknik man overhoved kan få fat i til skole og business arbejde.

10/10 – he he

Til Christian:
Jeg ved ikke om du bare vil lade dette her indlæg stå nedenunder, eller du vil bruge nogle af oplysningerne ovenfor, det finder du bare selv ud af 🙂 . Hvis der mangler lidt flere oplysninger om noget jeg har glemt, så kan du bare skrive.

Tak fordi jeg måtte give min mening til kende 😉

Mvh
Martin

Okay kan godt være det lyder som et dumt spørgesmål, men hvor er den der, som man sætter cd’er ind i?

Jeg kan ikke ændre min baggrund på denne asus 1008ha. Jeg har windows7 starter og uanset hvad jeg gør kan jeg ikke. Når jeg højreklikker på skrivebordet er der ikke noget der hedder “gør persnlig” ? hva gør jeg?

Hej Kaplan
I Windows 7 starter KAN MAN IKKE ændre baggrunden. Så du gør ikke noget galt. Alle de nye netbooks kommermed Windows 7 starter, og hvis det fungerer som da de kom med XP får producneterne dem smidt i nakken ofr næsten ingen penge- simpelthen fordi Micorsoft er bange for, at Linux får for godt fodfæste! Til gengæld stiller Microasoft nogle krav til maskinerne om, at de ikke må være FOR kraftige – og med Windows 7 har de ydermere indført nogle begrænsninger, herunder at man ikke kan skifte baggrund. Du kan dog glæde dig over, at dne oprindelige begrænsning lød, at man kun måtte køre med 3 åbne programmer ad gangen – det er de heldigvis gået væk fra igen!

jeg forstår det ikke, jeg købte min asus for 4 dage siden og der hvor man putter internetstikket i det er allerede gået i stykker så kan ikke gå på nettet mere, jeg synes det er en ret væsentlig fejl at de har lavet den sådan..
men hvad fanden gør man ved det?

Hej Zakie ! Ved det ikke.. Jeg ville da prøve at kontakte forhandleren og se om du kan være heldig, det kan ses som en fejl, du kan få fixet. Men aner det desværre ikke – har ikke hørt om problemet før.

Hej folkens

Hvad er forskellen på 1005HA seashell og 1008HA seashell så? Jeg troede faktisk at 1008HA seashell var uden aftageligt batteri, og at der var den eneste forskel på 1008 og 1005. er det helt forkert?

Hej!
Forskellen er først og fremmest, at 1005HA har et meget større batteri! Det gør den jo lidt mere klodset at se på – men til gengæld for du meget længere batteritid!

Det var sørme nyttig info, tak for det. Det bliver en 1005HA til mig så 🙂

Det tror jeg du bliver tilfreds med.
– Vend meget gerne tilbage med en kommentar om plusser og minusser efter din erfaring, når du har fået dyret!

Udemærket anmeldelse! Men har du ikke mulighed for at poste tekniske detaljer som priser, vægt, samt hvordan den indvendigt ser ud :-). Evt. forventet pris?

Dbh Casper

Under mit besøg i USA købte jeg en 1005HA. 1 uge efter jeg kom hjem, har jeg en bad harddisk. Hvad kan jeg gøre?

Mvh. Jørgen

Hej jeg har lige købt sådan en Asus Eee pc 1008 Ha, har et spørgsmål hvis man vil bruge den på sit faste netforbindelse hvordan får man den så tilsluttet, da der jo kun er usb stik 2 stk, og ingen stik til netværkskabel ??

Vh Bjørn

hejsa.

mhm, jeg har lige fået min bærbar.
jeg synes næsten alt er perfekt.
men, der er en ting!
jeg synes godt nok det er irriterende den ikke kan skifte skrivebordsbaggrund?
kan man ikke gøre noget så den kan skifte?

Hej.
Jeg har efterhånden haft min asus eee pc 1008ha i 2 år, og har ikke været utilfreds med noget – men er der evt. en der kan hjælpe mig med at finde et program så kameraet virker?

Hej! :-).

Jeg kan simpelthen bare ikke ændre min baggrund. Jeg har prøvet alt, og spurgt min far, som heller ikke kan finde ud af det. Hvad gør jeg? :-o. Jeg ville blive meget skuffet hvis ikke man kan ændre den. Kan man ikke få programmer til det eller noget andet? :-/. Jeg har en ASUS Eee PC ;-).

M.V.H Liv :-).

Hej!
Det er ganske rigtigt en begrænsning i Windows 7 Starter: man kan netop IKKE ændre baggrundsbillede..

Der findes måske programmer der kan hjælpe..

Mvh Chr.

Hej igen!

Her er et par forskellige metoder der burde gøre det muligt at skifte baggrundsbillede på Windows 7 Starter, som kommer med Asus Eee Pc såvel som Acer Aspire One:
http://www.sevenforums.com/tutorials/47294-desktop-background-change-windows-7-starter.html

Leave a comment

(required)

(required)