Kort nyt: Anmeldelse af Acer One’s OS

Acer Aspire One (som er Acers bud på en Asus Eee PC-killer) kommer i de typiske 2 udgaver: En med Windows XP og en med en Linux-distro. Linux-versionen er på Acer’s netbook baseret på Linpus Linux Lite.

Grafisk er det flot at se på  :-), og det skulle også fungere fint til mange dagligdags opgaver. TechTree har lavet en tilbundsgående anmeldense, hvor de må konkludere, at det ikke er helt gennemført lavet. Windows XP Home kører bedre på Acer One end deres LInux gør – og boottiden er den samme. Asus Eee PC bruger jo Xandros LInux, og den mener de også er mere gennemført og stabil end Acer One’s variant. Surt at de har smadret deres Linux-distro så grundigt! 

Læs anmeldelsen her.

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

Aspire One er helt klart den mini-notebook der indtil nu har fanget mig mest (mest pga de 120gb hdd muligheder). Jeg vil nok lave en Nlite udgave af XP, således at den booter endnu hurtigere og bruger mindre plads (i tilfælde af jeg købte en med SDD)

Men jeg venter lige et par måneder endnu, indtil alle maskinerne er kommet. Det kunne ske at Asus EEE 901 kom på markedet inden da.

God dag

Ja, Acer Aspire One virker også meget fornuftig, selvom LInuxOS’et åbenbart ikke er optimalt.. Så en lite Win lyder fornuftigt.

Batteritiden er det, jeg hører mest “brok” omkring mht. netbooks generelt – den er lige lovlig kort til manges smag pga. de små 3-cellers batterier, der kun holder 1½-2 timer i mange tilfælde.. Så afhængig af brug, ville jeg nok ligge stor vægt på at få et “stort” batteri i “min næste Eee PC-klon”.. 🙂

Helt klart – stort batteri og ekstra ram! Ja tak. Jeg satser på at købe min inden for et par mdr. jeg venter lige til der er lidt større udbud. Man ved jo at de kommer med flere faver og valg af flere specifiktioner (Acer.com reklamere eks. med bluetooth og 3G i den kommende tid)

Rigtig fed bærbar, lige til at have med i tasken.

Leave a comment

(required)

(required)