Bruger-anmeldelse af Asus Eee PC 1005HA

eeepc-1005HADenne gang er vi heldige, at få en “gæsteblogger” på banen – nemlig Maria Mainz. Maria har lige købt sig en Asus Eee PC 1005HA-H, og derfor var det jo oplagt med en anmeldelse. En ven af Maria har også købt en Eee PC 1005HA’er – så der kan komme en “second opinion” med i betragtningerne. Det gode ved denne beskrivelse er, at anmeldelerne IKKE er tekniske nørder, som så mange anmeldere ellers er (muligvis til dels undertegnede selv? 🙂 ), så dermed er det meget interessant for “almindelige mennesker” at læse denne anmeldese af Asus Eee PC 1005HA og se, hvad en person, med måske samme ikke-tekniske fokus som dem selv, mener om maskinen!

Her er hvad Maria skriver om Asus EEE PC 1005HA efter have haft den i brug i kort tid:

Kassens indhold: Med computeren følger strømforsyning, tyndt sleeve i sort, brugervejledning, support dvd og garantikort.

Installationen er hurtigt og nem, og de mest almindelige programmer (Windows XP, Internet Explorer, Office 2007 osv.) er forhåndsinstalleret, hvorfor man hurtig kan tage computeren i brug.

Udseendemæssigt synes vi begge, at den lever helt op til forventningerne. Den er lille og fin og lige så blank som på billederne. Den blanke flade betyder dog også, at den er meget modtagelig for fedtfingre, som er meget tydelige. Derudover er den meget let, hvilket gør den meget handy at have med sig.

Tastaturet har en god størrelse, og de få knapper som er undladt på tastaturet er rimelig nemme at finde vha. Fn-knappen. Jeg er lidt spændt på tastaturknapperne på sigt, da det ligner, at bogstaverne bare er klistermærker. Men jeg håber at de er slidstærke og holder på sigt. Derudover kan tastaturet også virker lidt ”plastikagtigt”.

Touch pad’en er fin i størrelsen, men man skal lige vænne sig til den nopret overflade. Derudover synes jeg, at museknapperne er lidt hårde at trykke ned, hvilket er et irritationsmoment. Den indbyggede scroll-funktion (horisontal og vertikal) kan jeg ikke få til at virke. Hos den anden anmelder fungerer den dog upåklageligt, og hun er også meget begejstret for den funktion. Derudover er der også indbygget en to-finger zoom-funktion, som fungerer godt hos mig hvorimod den anden anmelder finder den lidt svær at bruge.

Mht. batteriets levetid har ingen af os rigtigt testet det til fulde, men vi har begge haft computeren tændt i 5-6 timer uden strømforsyningen er sat til. Strømforsyningen er i sig selv meget lille og let, hvilket helt klart også er et plus.

Ydeevnen og hurtigheden af computeren har ikke skuffet, men vi har også begge valgt at få 1 ekstra gb ram sat i, hvilket formentligt også har gjort sit (den leveres normalt med 1 gb ram).
Ingen af os har haft specielt krævende programmer kørende, men de forskellige programmer der har kørt sideløbende med hinanden har ikke sænket hastigheden, og ydeevnen lever derfor op til forventningerne.
På et tidspunkt installerede jeg flere programmer på én gang, hvilket gjorde at jeg kunne høre blæseren. Men ellers er den næsten lydløs, og derfor ikke noget man lægger mærke til.

Alt i alt en rigtig god computer til f.eks. skolebrug hvor størrelse og batteritid er en afgørende faktor.

—–

Mange tak til Maria for brugeranmeldelsen af Asus Eeepc 1005HA!

Nogle interessante betragtninger i ovenstående er at:
Batteritiden på Asus Eee PC 1005HA: Er så godt, at brugeranmeldelerne slet ikke lægger mærke til den – og det er næsten det allermest positive, man kan sige om noget batteri. 🙂 For med de første billige 9″ netbooks på markedet, var fiolk ofte trætte af, at de skulle have strømforsyningen slået til allerede efter et par timer..
Keyboardet på Asus Eee PC 1005HA: Det kan godt være, at det får positive ord med på vejen af mange, der er “vant” til noget rigtig bras på de allerbilligste netbooks – men almindelige brugere, der er vant til highend keyboard, det kunne fx være stationær kvalitet fra Logitec, er IKKE synderligt imponerede over keyboardet.
De små smarte funktioner med scroll og zoom modtages meget forskelligt – det er ikke nødvendigvis en endeløs jubel, de mødes med.
Udseendet på Asus Eee PC 1005HA rammer plet: Både nøder, it-anmeldere og brugernameldere synes Asus Eee PC 1005HAer en flot maskine.
Ydelsen på på Asus Eee PC 1005HA: Det er meget interessant at se brugeranmeldernes vurdering af ydelsen på Asus Eee PC 1005HA: De fleste større eller mindre nørder ser ydelsen som den største svaghed ved ALLE netbooks – fordi de er vante til minimum Quadcore CPU maskiner (Dual Core er sooo last year blandt nørder) med tocifrede antal GB af RAM, som helst skal køre Photoshop, 3D Studio Max, Skype, flere forskellige typer browsere samt afspille en HD video i et hjørne af skærmen og Far Cry i et andet – alt sammen på én gang – imens den nyeste DivX konverteres til deres iPhone… og det kan en Atom CPU som sidder i næsten alle netbooks, herunder Asus EEE Pc 1005HA simpelthen ikke være med til. 😉
MEN til almindelig brug viser ydelsen af Asus Eee PC 1005HA sig rigtig fin iflg. denne anmeldelse – OGSÅ med flere (“almindelige”) programmer kørende på én gang. Ganske rigtigt er opgraderingen til 2 GB RAM dog af stor betydning netop for at have flere programmer kørende, så det lyder som en meget fornuftig opgradering..!

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

Jeg har selv denne model. Hvis nu windows 7 ryger på den.. hvordan installer jeg så en hel ny igen? Der medfølger jo ingen cd eller usb nøgle med det.

Hej!

Måske kan du bruge PcWorlds guide til, hvordan du kan installere uden DVD-drev: http://www.pcworld.dk/art/11182?fpindex&fppos=5&a=block&i=113

Eller faktisk minder den her guide mere om det jeg selv gør:
http://www.pcworld.dk/art/10365?a=search&i=0

Håber det kan hjælpe dig!

Tænker på at købe en, men skal også udvide til 2 GB.
Det har ikke lykkedes mig at finde en forhandler der vil sætte mere ram i, og hvis jeg selv gør ryger garantien. Gode råd modtages.

Købt en fin lille Eee 1005HA m 2GB + usb-dvd-drev til min 12-årige datter (julegave).
Sød maskine, fungerer fint, men nu, efter 3 mdr, er skærmen stået af. Oplever sporadiske blink på skærmen (meget sjældent).

Er det et frekvent problem m Asus Eee?
Vi skal jo øjensynligt have have den forbi Asus rep, … men er der noget jeg/vi skal være specielt opmærksomme på?
Mvh
Bo

Jeg er også meget interesseret i at høre, hvordan I fik sat ekstra RAM i maskinerne. Jeg har fundet et par videoer på youtube, hvor folk selv eksperimenterer med at sætte nye RAM i. Det er dog en voldsom operation, og jeg er derfor på udkig efter en forhandler/reperatør, der tilbyder at gøre dette.

[…] This post is also available in: Danish […]

Tænker på at købe en, men skal også udvide til 2 GB. Det har ikke lykkedes mig at finde en forhandler der vil sætte mere ram i, og hvis jeg selv gør ryger garantien. Gode råd modtages.

Leave a comment

(required)

(required)