Asus dropper Linux på Eee Pc

Da Asus lancerede deres Eee PC med Linux ville jublen ingen ede tage. Dette skulle være katalysatoren, der bragte Linux til folket og dermed igen skabte en smule konkurrence på markedet for OS’er. Andre netbooks fulgte trop med planerne om Linux styresystem, fx Acer Aspire One. Sagen er dog den, at hidtil har det kun været ca. 30% af alle netbook’s, der er blevet solgt med Linux, men de øvrige 70% netbook’s er solgt med Windows XP. (Der sælges også nogle få netbooks fra fx HP med Vista, men det er et fåtal.)

Asus EeePC 901

Asus EeePC 901

De “lave” salgstal har ført Asus ud i nu helt droppe af sælge maskinerne med Linux.

Det er selve logistikken med de mange forskellige modeller, der så samtidig skal findes i 2 OS-varianter, der er problemet. Asus mener simpelthen ikke det kan betale sig.

Min personlige holdning er, at det er synd at Linux nu cuttes helt af fra Asus’ side. Dog kan jeg let følge dem – Asus har sikkert fået et skide godt tilbud fra Microsoft så snart de begyndte at se Netbook-Linux-udbredelsen som en trussel. Jeg kan også sagtens følge køberne – min kommende netbook bliver nok også med Windows, simpelthen fordi jeg har en masse småprogrammer, som jeg kun kan køre derpå, og dermed bliver alting bare lettere..

Tanken om at Linux kan udnytte de neddroslede ressourcer langt bedre end Windows finder jeg stadig rigtig god, men med Asus ude af markedet er Acer den primære spiller som Linux-pusher på netbook’en, MEN deres strategi er elendig: De Acer Aspire One’s netbooks der sælges med Linux er neddroslede i forhold til XP-versionerne, fx med 512MB RAM i stedet for 1 GB, og så er hele fidusen forsvundet..

Øv..

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

De har vist trukket det tilbage igen. Tjek asus’ 2. udtalelse her

Linket virker desværre ikke. Skriv meget gerne igen. 🙂

Jo, du havde ret. Linux er tilbage på Asus Eee PC:
https://cde1.duelhost.dk/~eeepcdk/eeepc.dk/linux-tilbage-eee-pc/

Leave a comment

(required)

(required)