Asus Eee PC 1004DN

Asus er nu klar med endnu en nyhed i serien af Asus Eee PC netbooks. Denne gang er det en model, der er en del anderledes end vi er vant til i serien af mininotes, nemlig Asus Eee PC 1004DN.

Det der adskiller Asus Eee PC 1004DN fra fx Eee PC 1002HA eller 1000HE er ikke skærmstørrelsen, CPU’en eller RAM’en – det er nemlig som vi er vant til fra alt fra Asus Eee PC 1000H til Asus Eee PC 1008HA – nemlig 10″ skærm, Intel Atom CPU på 1,6 Ghz (ja, der kan være lidt forskel på disse Atoms – men ydelsen er næsten den samme uanset, her er det en N280-model) – og med 1 GB RAM.

Det der derimod er det spændende nye, er at denne netbook kommer med optisk drev og med et helt nyt chipset: Intel GN40 med integreret X4500M grafikkort. Grafikkort skulle bestemt være hurtigere end det GMA950-grafikkort vi kender fra næsten alle andre netbooks, ikke mindst så godt som alle Asus Eee PC’erne..

Eftersigende skulle dette grafikkort være stærkt nok til at hjælpe de sløve Atom-CPU’er nok til at der faktisk kan trækkes HD-materiale. I praksis tror jeg egentlig ikke ret mange sidder med HD-materiale på deres små maskiner, men det er altid rart at have mulighed – og ikke mindst er det en god grænseværdi at have for, hvor meget en PC egentlig yder. Og med denne nyhed skulle man altså også kunne få en Asus Eee PC, der kommer på den anden side af “stregen”.

Eftesigende har Asus Eee PC 1004DN et rigtig godt keyboard, som er på størrelse 92% i forhold til et fuld keyboard, og er layoutet MacBook-style, dvs. med mellemrum mellem tasterne. Der er fingeraftrykslæser, hviolket nogle forretningsbrugere utvivlsomt vil sætte pris på. Skærmen er af den matte slags – hvilket mange sætter pris på, at genskin så ikke er så stort et problem. Det er i øvrigt yderst sjældent at se på billige bærbare af en eller anden grund – men nu kender vi heller ikke prisen endnu. Og den bliver spændende! For er den tilpas lav, kunne dette vises sig at være et rigtig godt bud på en fin maskine – det manglende optiske drev (DVD-drev) har jeg personligt erfaret har afholdt flere for at købe sig en netbook.. MEN man kunne meget vel frygte at prisen bliver i den høje ende – og så bliver det nok aldrig en stortsællert, da det jo er en netbook, da de selv med dette forbedrerede chipsæt og grafikkort aldrig kommer op på den ydelse, man kender fra almindelige bærbare – og mange netop vælger at leve med dettem pga. den lave pris. På den ande side er der jo også en god flok, der netop bruger netbooken til noget helt andet end en alm. bærbar, men så er spørgsmålet om disse overhovedet har brug for DVD-drev i deres Asus Eee PC.. mit gæt er, at der er tale om en ret lille niche..

Jeg forudser i øvrigt, at der dukker en 11,6″ model op af denne maskine inden alt for længe – da det ser ud til at være den nye trend.. Så nærmer vi os dog formentlig endnu mere en almindelig bærbar – ikke kun på pris, men formentlig også desværre på form factor. Let’s se… vi ved ikke engang om denne Eee PC eller 11,6″-modellen dukker op her i landet endnu.. 😉

 Læs evt. engelsk anmeldelse her

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)