Kort nyt: HA overtager hele markedet!

asus-eee-pc-1008haASUS EEE PC:
Ja, det skulle være ganske vist. Dog er det ikke rocker-relaterede markeder, der her er tale om – men markedet for netbooks. Alt tyder på, at Asus’  HA-produktlinje kommer til at overtage hele Asus’ marked for deres Eee PC netbooks. Dvs. gamle kendinge som Asus Eee PC 1000H, Asus Eee PC 1000HE, Asus Eee PC 901 m.fl. vil ophøre i produktionne og på det danske marked blive overtaget af HA-linjen, som bl.a. inkluderer:

Om dette blot er et rygte, eller Asus i Danmark/norden virkelig vil rydde op i sagerne ved kun at importere HA-modellerne, må tiden vise! Faktum er dog, at det vil tage et godt stykke tid inden lagrene for de gamle modeller er ryddede..

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

Hej

Jeg håber du kan hjælpe mig med lidt kyndig vejledning…

Du skrev d. 26/5 at ASUS Eee PC 1000HE pt var det bedste køb. Det understøttes også af en søgning på nettet, hvor begejstringen for den model er ret stor.

Så vidt jeg kan forstå er Seashell modellen efterfølgende kommet hvor jeg særligt synes at ASUS Eee PC Seashell 1005HA-H lyder god.

Faktisk kan jeg ikke se nogen forskel på de to modeller udover, at Seashell’en har 1 times længere batteritid.

Prismæssigt er 1000HE’en lidt dyrere, hvilket jeg ikke forstår når nu den anden model er nyere?

Mit spørgsmål er, er der nogen yderligere forskel, og kunne Seashell’en være et bedre køb en 1000HE’en?

Ved du f.eks. om tastaturet på Seashell’en er ringere end 1000HE’en, som jo er blevet rost så meget?

Jeg håber du kan hjælpe mig med alle mine spørgsmål. 🙂

Mvh. Maria

Glemte vist at sætte kryds i “Send mig en e-mail, når der kommer nye kommentarer her”, så poster lige igen for at være sikker. 🙂

Hej!

Ja, jeg kan bestemt godt forstå dine overvejelser!
Der er ingen tvivl om, at Asus Eee PC 1000HE er en super maskine, MEN som jeg ser det er Asus EEE PC 1005HA netop beregnet på at være efterfølgeren til den del af markedet – altså hvor lang batteritid er vigtigere end tyndest muligt design og lavest mulig vægt.

Rygterne på nettet siger, at keyboardet er ganske glimrende. Der er kun forbedringer i forhold til Asus Eee PC 1000HE på alle punkter undtagen ét: Asus Eee Pc 1005HA kommer med “glossy” skærm – dvs. den blanke type. Fidusen i dette er, at man får en lile smule skarpere og stærkere farver – men kun når man sidder indenfor i skygge. Hvis man kommer i nærheden af et vindue, skarp belysning eller går udenfor er glossy displays en ulempe – så kan du spejle dig i dem…

Den eneste teoretiske grund til, at man skulle kunne få Asus Eee Pc 1005HA billigere end Eee PC 1000HE, som jeg kan få øje på, skulle være at de billigste Eee PC 10005HA måske sælges med 3-cellers batteri. Dem skal du IKKE købe! Så går hele “fidusen” med lang batteritid væk, og så findes der bedre køb, da du så kan få nogle der er en tand smallere og med lavere vægt. Så vær 100% sikker på, at det er versionen med 6-cellers batterie, du køber!

Jeg har ikke selv haft en Asus Eee PC 1005HA i hænderne endnu, og har derfor ikke skrevet et nyt indlæg med “bedst køb p.t.”, MEN hvis jeg selv skulle vælge en ny netbook i dag, var det klart Asus Eee PC 1005HA, der ville blive mit valg!

Nogle af de anmeldelser, som jeg mener, man kan stole på er:
http://reviews.cnet.com/laptops/asus-eee-pc-1005ha/4505-3121_7-33698873.html
og
http://www.liliputing.com/2009/06/asus-eee-pc-1005ha-review.html

Mvh Christian

Tusind tak for dit hurtige og kyndige svar! Hvor er det dejligt at få hjælp fra nogen som rent faktisk ved hvad de snakker om. 🙂

Og tak for anmeldelserne, jeg har læst dem med glæde.

Jeg fandt prisen på de enkelte modeller på edbpriser, hvor de begge pt. kunne fås billigst hos Jysk IT Center. Seashell’en til 2550 kr. og 1000HE’en til 2725 kr.

Udfra specifikationerne på edbpriser er det begge med 6-cellet batteri, dog med en forskel i batterikapacitet, som jeg ikke helt forstår.
Seashell’en er med 5600 Mah og 1000HE’en med 8700 MAh.
Det giver ingen mening for mig, at en model der profilerer sig med længere batteritid har en lavere kapacitet?

Seashell: http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?pid=634345&q=1005HA-H&sp=

1000HE: http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?pid=502603&q=eee+1000he&sp=

Jeg kan dog ikke se specifikationerne på modellerne på Jysk IT Center, så hvordan kan jeg være sikker på at det er modellen med 6-celle batteriet?

Mvh. Maria

Jeg er desværre ikke teknisk kyndig nok tilat forstå præcis hvordan batterierne “hænger sammen” – men jeg er da enig i, at det lyder lidt mærkeligt med kapaciteten!

Der findes 3 forskellige batterier til Asus Eee PC 1005HA:
6-Cell 63Wh Li-ion Battery
6-Cell 48Wh Li-ion Battery
3-Cell 23Wh Li-ion Battery

– kun de 2 første er værd at eje – i de tidligere links til anmeldelser er der lidt info om batteritid på disse.

Jeg ved desværre heller ikke, hvordan du finder ud af, hvad Jyst IT leverer – måske er det bedste at sende dem en email, så du har på skrift hvilken model, du er blevet lovet..

Held og lykke med det.. 🙂

Jeg har nu bestilt en ASUS Eee PC Seashell 1005HA-H, og håber den lever op til mine forventninger. 🙂

Igen, tak for hjælpen.

Tillykke med købet! Jeg er næsten sikker på, at du bliver tilfreds. 🙂

Det var så lidt mht. hjælpen!
Hvis du kan overtales, vil det da være SUPER, hvis du gider skrive en (lille) anmeldelse af dine oplevelser med maskinen – hvad er OK og hvad er helt perfekt ved den, batteritid, skærm, tastatur m.v. Så kan det blive et indlæg til glæde for andre læsere her på bloggen, der går med samme købsovervejelser som dig.. (?)

Hej Christian.
Jeg har endnu ikke modtaget min netbook, men regner med at den kommer i morgen.
Jeg kan da godt skrive min oplevelse med den, men hvor kyndig anmeldelsen er ved jeg ikke, da det er første gang jeg skal bruge en netbook, og min tekniske kunnen ikke er den største?
Mvh. Maria

Hejsa Christian,

Jeg sidder lidt i vildrede mellem 2 computere jeg skal købe, og den ene er denne ASUS Eee PC 1005HA (med 6-cell batteriet). Det lader til, at du har rigtig godt styr på netbooks, og jeg tænkte om du eventuelt gad og tage et kig på denne computer og give din vurdering, om jeg skal købe ASUS’en eller denne Packard Bell? Hvis ikke, så er det også helt okay.

Link:
http://www.elgiganten.dk/product/pc-hardware/netbooks/PBDOTMNCD70/packard-bell-netbook?Selected=Specifications#tProductTabcontent

Mvh
Martin

Hej Martin

Jeg har ikke selv haft en Packard Bell i hånden må jeg indrømme, men har dog læst og hørt, at det ER et discountmærke, hvilket formentlig ville kunne ses i plasticen/samlekvaliteten..

MEN det kan man jo måske være ligeglad med, hvis man bare får en billig PC, man kan bruge til lidt skolebrug m.v.

Normalt har jeg let ved at anbefale den netbook, jeg synes er bedste køb, men i dette tilfælde er “opgaven” svær, fordi det ikke er 2 netbooks i samme kategori, der sammenlignes – så valget afhænger helt af, hvad du selv sætter stor pris på.
Jeg kan sætte fordele og ulemper ved Packard Bell’en sammenlignet med op her, så kan du evt. ud fra dem selv vurdere, hvad der er vigtigst for dig (du kender sikkert fordelene, men husk også ulemperne):

FORDELE:
* Packard Bell er billigere (det ved du selvfølgelig) – og 500 ud af 2500 er jo faktisk en stor procentdel. Har min “is i maven” nok til så at skifte PC desto tidligere næste gang, kan det jo være en fordel. 🙂

* Skærmen er større – både fysisk med 11,6″ og i opløsningen 1366 x 768 pixels. Det giver et bedre overblik – du kan simpelthen have mere på skærmen på en gang.
(Man kan selvfølgelig sagtens se hjemmesider på Asus Eee PC 1005HA – også uden vandret scroll, da næsten alle hjemmesider er lavet til bredden 1024px eller mindre. MEN man kommer oftest til at scrolle en del lodret – da skærmen jo kun er 1024×600 pixels på en Asus Eee PC 1005HA. Der er Packard Bell-skærmen en mere “normal” lodret højde, og du vil slippe for lidt scroll, – selvom forskellen dog kun er på 168pixels, så det er selvfølgelig ikke noget HELT vildt forskel du vil opleve mht. scroll på hjemmesider..)

ULEMPER:
* Dårligere CPU! Packard Bell’en kommer med en Intel Atom CPU – ligesom nærmest alle andre netbooks – MEN det er ikke den samme CPU-model. Så skulel man måske tro, at de har valgt en lidt hurtigere CPU, nu når den skal bruges på en maskine med større skærm.. men så tager man fejl! Tværtimod har man nemlig valgt at bruge en SLØVERE CPU end man kender fra de mindre maskiner – nemlig en Intel Atom Z520.
Det valg har aldrig givet mening for mig – og Packard Bell er ikke de eneste, der opfører sig så tåbeligt – det samme bruges i de fleste 11,6″ netbooks.. (En konspirationsteori går på, at Microsoft tvinger producenterne til dette, hvis de skal have lov til at købe Windows XP til discount-netbook-pris.)
Man skal ikke tage fejl: Intel Atom ER en sløv CPU-serie, der SLET ikke på nogen måde kan hamle op med en Core 2 CPU’er, så i forvejen er en netbook ikke nogen hurtig fartdjævel. Derfor er det trist at CPU’en bliver endnu sløvere i 11,6″ modellerne end de er i de almindelige netbooks.
På papiret ser forskellen måske ikke voldsom ud:
http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Atom+Z520+%40+1.33GHz
(Find de alm. Atom CPU’er ca. 20 pladser oppe som fx Intel Atom N280.)
– og forskellen ER nok heller ikke voldsom, men måske lige nok til at man ikke gider åbne Photoshop til selv de mest små ting, men kun holder sig til Word, Surf, Messenger og email. (På den anden side – er det alt man nogensinde vil bruge – og ikke på én gang – så er maskinen jo nok alt stærk nok!)

* Dårligere batteritid: En af grundene til den dårligere CPU i Packard Bell kan sagtens være, at den dermed også bruger lidt mindre batteri. Den største batterisluger er dog skærmen, så det Asus Eee PC 1005HA vil stadig have bedre batteritid end Packard Bell-maskinen. Især fordi Asus er rigtig langt med deres strømspare-teknologi m.v., så de kunne sikkert under alle omstændigheder klemme mere saft ud af deres batteri.

* MÅSKE dårligere byggekvalitet. Asus får ros for både et godt keyboard og et flot design / god samlekvalitet. Det er der ikke så mange, der kan hamle op til – og mit GÆT er, at en discountmaskine som Packard Bell i hvert fald ikke kan..

Held og lykke med valget! 🙂 Skriv gerne tilbage hvad det bliver til – og måske et par ord om dine erfaringer med maskinen når du får den.

(Jeg forstår i øvrigt ikke, at Elgiganten vil være bekendt at lyve som de gør i deres beskrivelse – fx ved at bruge ord som “give dig en høj ydelse til dine opgaver” og “en kraftig netbook” – det er jo direkte LØGN.
– Man kan få meget svært ved at finde nye/moderne netbooks som er sløvere, da de jo næsten alle er ens bygget – og næsten 10″ alle med en stærkere CPU.. Hvis en nybegynder kommer ind vil man uværgerligt blive snydt – med mindre man er MEGET god til at læse imellem linjerne…)

Mange tak Christian, du har været en stor hjælp! Jeg fornemmer du taler en smule for ASUS’en, men det er jo også meget forståeligt. Jeg har også spurgt lidt andre steder, og der er mange der siger at Packard Bell er et discount mærke, og processoren er tydeligvis dårligere lige meget hvad.

Jeg har læst anmeldelser omkring begge computere en del steder, og isør Cnet.com’s anmeldelser har også fremhævet ASUS’en som en ret fremragende netbook – især til prisen!

Jeg er næsten 100% sikker på, at jeg køber ASUS’en nu, for jeg har fået så mange bekræftelser fra mange steder, at den er en rigtig god netbook – det er jo egentlig kun skærmen der er større og mere behagelig, når vi ser på PB’en – men når forskellen er så lille, så vil jeg sige at fordelene ved ASUS overgår PB!

Jeg skal nok skrive lidt om erfaringer når jeg får købt computeren.

Tak for hjælpen.

Jeg har iøvrigt ikke glemt min anmeldelse, men jeg har endnu ikke modtaget min Netbook. 🙁
Jysk IT Center blive ved med at udsætte leveringen – ret træls!

Martin> Det valg tror jeg, at du vil blive tilfreds med. 🙂

Maria> Nå, ja det er godtnok træls.. Når man har truffet et valg og kørt dankortet igennem skal tingene bare komme hurtigt. I flg. Linuxshoppen skal man dog ikke forvente at se nye leveringer i uge 35/36, som jo er nu, men forventer dog at der går over 5 dage inden de her.. Så… 🙂

Øv, det er godt nok ærgeligt at det tager så lang tid for dem at levere! Det var også der jeg havde tænkt mig at købe computeren, fordi de også tilbyder at sætte 2GB RAM i ..

Hmm. Skriver de bare mail til dig, at de udskyder leveringen? Eller skriver de slet ikke til dig?

Og har du kontaktet dem og spurgt, hvad grunden er? 🙂

Da jeg bestilte var den forventede leveringsdag d. 24/8. Siden da er denne dag blevet rykket frem og tilbage nærmest dagligt.
Jeg har intet hørt fra Jysk IT Center undervejs i forløbet udover ved bestillingen hvor de gjorde mig opmærksom på at de ikke havde den på lager.
Jeg har derfor selv måtte erfare, ved at gå ind på deres hjemmeside, at leveringsdatoen er noget usikker.
Jeg har taget kontakt til Jysk IT Center, som bare kunne sige, at det var de datoer de fik fra leverandøren.

Men uvisheden er meget irreterende – specielt når det er NU jeg skal bruge netbook’en (er lige startet på studie).

// Den utålmodige… 😉

Det var da egentlig ærgerligt, at det blive ved sådan. Hmm, hvis jeg skal købe den der, så håber jeg ikke det samme sker. Og håber da ikke for dig, at du aldrig får den?

Men nu må vi se, uanset hvad, så tror jeg, at jeg henvender mig til dem først 🙂

Held og lykke med sagen, og computeren når den endelig kommer!

Man kan måske være heldig, at der er andre, der har dem på lager.. Men så er det nok typisk ikke de billigste forhandlere. Jeg kan se, at Linusshoppen HAR Eee PC 1005HA på lager – men kun i de lidt mere specielle farver – og så er Linuxshoppen jo heller ikke de billigste…

Hej Martin og Maria!
Har I fået jer en ny netbook hver efterhånden?

Vil I sende en lille anmeldelse ind af, hvad I synes om den? Hvad er godt – og hvad er mindre godt? Noget man frygter at blive træt af hen ad vejen? Nogle positive overraskelser? 🙂

På forhånd tak!

Hej!
Jeg står og skal købe en bærbar, helst ASUS selvfølgelig. Mit problem er at jeg faktisk troede, at jeg var sikker på, at jeg skulle have 1101HA, MEN så kom jeg til at læse, at den kun have trådløst 11g (54 Mbit/s) og ikke 300 Mbit/s, betyder det meget? Jeg så at du havde skrevet øverst, at maskinen var meget sløv? Er det meget meget – eller? Mine krav er nemlig at den skal være hurtig (især på nettet), have god batteritid og have en okay hukommelse, derfor fik jeg anbefalet 1101HA, men nu kommer jeg i tvivl efter at have læst dit indlæg. Ved du om der snart kommer en ny model ala denne, der måske er hurtigere?
Undskyld alle mine spørgsmål.

Mvh Michelle

Hej Michelle!
Velkommen til – og undskyld det lidt sene svar.

Ja, det er et svært valg du står med der, det kan jeg godt forstå!

Mht. dit første spørgsmål: Det trådløse netkort: NEJ, det betyder bestemt IKKE meget med den trådløse hastighed! Sagen er nemlig den, at det med al sandsynlighed overhovedet ikke gør nogen forskel. For selv hvis du har en rigtig hurtig internetforbindelse vil den være langsommere end netkortet. Så du kan slet ikke udnytte det hurtige netkort, når det handler om at surfe på nettet, downloade fra nettet osv. Selv hvis du skulle få en rigtig hurtig internetforbindelse (så du fx downloader fra nettet med mere end 7168 kilobyte pr. sekund hvilket er usandsynligt), vil du ikke kunne bruge det hurtige netkort til ret mere end du kan med det “langsomme” fordi det så trods alt er de allerfærreste internetservere, der kan levere tingene så hurtigt til dig.
Det ene sted, hvor hastigheden derimod i nogle tilfælde kan udnyttes i praksis, er hvis man overfører filer internet i et netværk, altså fra en computer til en anden, fx internt i husstanden. MEN hvor tit er det lige man flytter så mange og store filer over på en lille maskine som en Eee PC/netbook, at det gør noget,hvis det har taget et minut ekstra.. 🙂

Dit andet spørgsmål er om hastigheden. Ja, den ER langsommere end fx 1005HA, men NEJ, forskellen er IKKE _SÅ_ stor.. 🙂
Hvis du allerede nu ved, at det eneste du kommer til at bruge den til er at surfe på nettet (herunder skrive emails fra en web-klient som fx Hotmail eller Gmail) og evt. lidt Messenger, så vil du ikke kunne mærke forskel. Så kan du roligt købe asus eee pc 1101ha! Du kan også sagtens tage noter i Word.. Der er heller ikke nogt problem.

Skal du bruge maskinen til mere end det, ville jeg dog begynde at tænke nærmere over det. Jeg har ikke selv siddet med en 1101ha i hænderne, så hvordan det konkret føles ved jeg ikke. Måske kunne du gå ned i Expert og Fona se om de har en til udstilling, du kan prøve, så du kan se om den er hurtig nok til det du lige præcis skal bruge den til. Ved du fx at du altid har 10 hjemmesider åbne, samtidig med Word og Publisher, jamen så se om du kan være heldig at prøve det i butikken..
Man skal huske at ALLE netbooks er “langsomme”, så hvis du er ude i tunge opgaver som videoredigering eller at lave kæmpe foto-bøger, er der nok ingen netbook, der er velegnet, ej heller 10″, – og så kan du jo alligevel lige så godt købe den 11″ du helst vil have. (Og jeg kan bestemt også godt forstå, at du gerne vil have en lidt større skærm, hvis du skal bruge den som primær PC til fx et studie.)

Indtil videre har jeg i øvrigt IKKE set nogen som helst 11″ der er hurtigere end Asus! ALLE producenter (som jeg kender til) har valgt at neddrosle CPU’en i 11″-modellen i forhold til 10″-modellen. Et meget mærkeligt valg, så vidt jeg kan se, men kan have noget med batteritid eller Microsoft at gøre. 🙂

Nå, det var ikke noget særligt klart svar, men håber det alligevel kan hjælpe dig lidt videre i dine overvejelser.. 🙂

Hej Christian!

Så modtog jeg endelig min Asus Eee PC 😀 .. Og det blev en 1008HA model, som du også hørte fra mig sidst. LÆS HELE MARTINS INDLÆG SOM DEN NYESTE POST PÅ SIDEN!

Hej Martin
Tillykke med købet! 🙂

Og super – tak for tilbagemeldingen. Jeg håber ikke du har noget imod, at jeg lige laver det til et helt indlæg fremfor blot en kommentar! (Ellers må du sige til – så skal jeg nok slette indlæget igen.)
Du må meget gerne tilføje hvor langt tid batteriet holder i praksis? Det producenterne opgiver svarer vist aldrig overens med dagligdags brug, så kunne være interessant at høre, hvad du får ud af den i praksis mht. batteritiden! 🙂

Jamen det er da helt i orden at du gør det – det gør mig ikke spor 🙂

[…]

Godt jeg kunne hjælpe 😉

[…] og især brugssituation. Der kan læses mere om overvejelserne omkring valg af netbook-model her: https://cde1.duelhost.dk/~eeepcdk/eeepc.dk/kort-nyt-ha-overtager-hele-markedet/ og her: https://cde1.duelhost.dk/~eeepcdk/eeepc.dk/valg-af-asus-eee-pc-1005ha-model/ Tags: Eee PC hardware, Køb af […]

Jeg er gald for min Asus Eee Pc 1005HA.

Men jeg kan ikke se TV-live ex. DR2?

Har nogen en forklaring.

Mvh.
Jørgen

Leave a comment

(required)

(required)