Valg af Asus Eee PC 1005HA-model

asus-eee-pc-1005ha

Asus eee pc 1005ha

Asus Eee PC 1005HA er en af de mest populære netbooks i øjeblikket. Og det med rette, for Asus nye “standard”-model er en rigtig arbejdshest tidsmæssigt, der med sine fine batteri-egenskaber kan køre i timevis – samtidig med, at det hele er pakket ind i et flot design.

Når man kigger på EDBpriser kan man dog undres over, at der er ret stor forskel på priserne på Asus Eee PC 1005HA. Forklaringen er dog enkel – nemlig at der er (mindst) 2 forskellige modeller af Asus Eee PC 1005HA på markedet – og dermed selvfølgelig 2 prisgrupper.

Modellerne kaldes nogle steder hhv. 1005HA-H og 1005HA-M. Hvilken skal du så vælge? Jeg vil gennemgå modellerne her, så kan du selve vurdere. 🙂


Det der er til fælles mellem de 2 modeller er, at de begge kommer i et ret flot design, arvet efter Asus Seashell stamfaderen Asus Eee Pc 1008HA, men dog noget end 1008HA’eren – nemlig op til 1cm mere. Keyboardet skulle være et af de bedre på markedet og skræmstørrelsen er i begge tilfælde på 10″ – men dog med en lille forskel, som fremgå nedenfor. Standard-specifikationerne med 1GB RAM og 160GB harddisk har de også tilfælles – dog har harddisken i 1005HA-H måske et nyere type interface. Tilslutningerne har begge Asus Eee PC 1005HA tilfælles med 3 USB porte, audio ind/ud, ethernet, og en 2-in-1 card reader. Begge kommer selvfølgelig med  den sædvanlige Windows XP Home. Men selvom de ser helt ens ud og vejer det samme, er de 2 maskiner ikke helt ens. Se forskellene her:

Forskel   Asus 1005HA-H    Asus 1005HA-M  Kommentar
Skærm:   Glare      Almindelig    Begge er 10" 1024x600, men
                       1005HA-H er m/blank skærm(*)
CPU:    N280 1,66GHz   N270 1,60GHz   Begge Intel Atom CPU'er -
                       der er næsten ikke forskel.
Batteri:  5600 MAh     4400 MAh     Begge med 6-cellers batteri,
                       men 1005HA-H m/større kapacitet.
Bluetooth: Ja        Nej       -
Webcam:   1,3 Mpixel    0,3 Mpixel    Begge OK til chat, men 1005HA-H
                       har bedre opløsning (**)
Harddisk:  SATA-300     SATA-150     Formentligt ikke mærkbart

 

Hvilken af dem skal du så købe?
Prisforskellen i dag er ca. på kr. 300,- inkl- moms og med den lille forskel ville jeg ikke være i tvivl, hvis det var mig, der havde valget: Jeg ville vælge den “dyre” model, nemlig Asus Eee pc 1005HA-H.

Det er jo fint med bedre webcam, muligvis marginalt hurtigere harddisk og en mikroskopisk bedre CPU, som du dog ikke vil kunne mærke i praksis. Har du brug (eller kunne få brug for) bluetooth er valget endnu lettere. Det der dog rigtig afgør valget er batteritiden. Den burde være rigtig fin på begge – opgivet til henholdsvis 10,5 og 8,5 timer – men for 300,- ville jeg bestemt vælge at få den ekstra batteritid, som Asus Eee PC 1005HA-H leverer.
Husk at batteritiderne fra alle producenter altid skal tages med en ordentlig skovlfuld vejsalt – de er endnu mere misvisende for praktisk brug end bilproducenternes km/l-opgivelser. Men det halve burde man med lethed kunne klemme ud af maskinerne – og med 5 timer og 15 minutter fremfor 4 timer og 15 minutter (hvis vi bare tager det halve af opgivelsern) har man en hel ekstra time for kun kr. 300,-, hvilket bestemt er pengene værd i min bog.

Det eneste malurt i bægeret på Asus Eee PC 1005HA-H-modellen er efter min mening den skinnende skærm – men det er en smagssag – der er garanteret andre, der foretrækker de blanke skrærme fremfor de almindelige/”matte”.

(*) personligthar jeg aldrig forstået fidusen i en blank skærm! Jo, der er noget med, at farver ser stærkere ud.. Jeg vil dog bestemt foretrække en almindelig skærm, da den er langt lettere at benytte, hvis man sidder et sted med meget lys – eller ligefrem udendørs.
(**) I følge nogle rapporter, kommer begge modeller med 1,3 Mpixel webcam, men det er ikke hvad der står på EDBpriser.. 🙂

This post is also available in: English


Kunne du li' indlægget? Hvorfor ikke lige skrive en kommentar nedenfor og fortsætte samtalen, eller tilføje mit feed og få artikler som denne leveret automatisk til din feed reader.

Kommentarer

hey! Tak for tippet. Nu ved jeg da hvilken maskine jeg skal ha fingrene i.. næsten!
– jeg vipper lidt mellem en 1008ha vs en 1005ha-H.. Hva vil du anbefale der?

Hej Niels, tak for din kommentar!

Se, DET er et af de sværere valg du står med der! 🙂

Jeg ville selv vælge en Asus Eee PC 1005HA-H. Men grunden til mit valg er simpel: Jeg vil sætte stor pris på den meget lange batteritid!

Hvis batteritiden IKKE er så vigtig, er der dog ingen tvivl om, at Asus Eee PC 1008HA jo har det fedeste design – for den kan jo i sagens natur være markant tyndere, når der ikke skal være plads til et stort, stærkt batteri!
Samtidig bliver maskinen så endnu lettere..

Så dermed er vaslget egentlig let alligevel:
Har du brug for god battetritid: Snup Asus Eee PC 1005HA
Er batteritid ikke vigtig: Snup Asus Eee PC 1008HA og få endnu federe design og endnu lettere vægt

God fornøjelse med det! 🙂

Hvor er det så muligt at finde en 1005ha-h i DK som ikee er lyserød?

Jeg står ved valget imellem 1005HA-H og 1008HA. Men den 1005HA jeg kan finde har produktnummeret 1005HA-WHI018S og har “kun” N270 1,6 CPU samt 0,3 mpixel kamera (og 250 GB HD). Jeg kan ikke finde reviews på nøjagtigt denne model, så er der input herfra? Er det stadig blot batteritid vs. design?

se den aktuelle 1005ha her http://www.komplett.dk/k/ki.aspx?sku=495527

Jeg står og skal købe en netbook og har hørt meget godt om ASUS Eee serien, men jeg kan ikke finde ud af hvad forskellen er på 1005HA, 1005PE og 1005P? Er der nogen der kan hjælpe?

Den skal primært bruges til skolearbejde og lang batteritid er i fokus 🙂

På forhånd tak

Hej Louise

Asus EEE pc 1005HA er stadig en glimrende maskine, men er ikke længere der, hvor du får mest for pengene!
Jeg ville købe enten en Asus eee PC 1005PE eller 1005P! Forskellen er jeg endnu ikke helt sikker på….

Tak for det hurtige svar Christian

Jeg har købt en 1005PE og glæder mig nu bare til at få den hjem 🙂 Forskellen på 1005P og 1005PE er bl.a. at PE’en har bluetooth og et andet tastatur som jeg bedre kan lide 🙂

Hej Louise

Tillykke med købet af din Asus Eee PC 1005PE – er sikker på, at du bliver tilfreds med den! 🙂

Hvis du kunne overtales til at skrive en (mini-)anmeldelse af 1005PE til glæde for andre besøgende her på sitet, ville det være SUPER fedt..!

Hej Christian,
fantastisk god anmeldelse du lavede, tak for den!

Jeg er HELT enig med dig mht. blank vs.mat skærm! Jeg har lige bestilt en Eee 1008HA hjem efter at have sikret mig hos forhandleren at skærmen var mat. Det var den så ikke, da jeg fik den hjem, så vil sende den retur…

Nu har jeg lidt opgivet at finde en med mat skærm og er også blevet lidt mere lun på 1005PE, så jeg kunne godt tænke mig at høre hvad du synes om den – fordele/ulemper?

Håber du vil svare, det er en stor hjælp!

Bedste hilsner Maja 🙂

Hej Christian (og for den sags skyld også Louise)

Jeg er på jagt efter en ASUS Eee PC Seashell 1005PE-PU17-bk (alternativt PU27 med den matte overflade), men hvor kan jeg købe den??? Hvor har du købt din, Louise??

De få 1005PE’ere, som jeg har set til salg hos forhandlere er i virkeligheden PX’ere, som de af uransagelige grunde kalder PE. Det vil sige, at nok er specifikationerne stort set de samme, men det er alligevel med en batteritid, der er noget lavere, og da batteritiden for mig (også) er vigtig, så vil jeg gerne have fingrene i en af de nævnte oven for.

Har I en idé om, hvor jeg kan købe den (og helst med nordisk tastatur)? Herhjemme har jeg ikke rigtig kunnet støve noget op, mens der i Sverige er enkelte, men de har vist sig ikke præcis at være, hvad jeg søgte.

Jeg har købt en asus 1008 HA til min søn og han er glimrende tilfreds også selv om skærme er blank, skal bare bruge den til skole brug. Nu vil hans fætter gerne have den samm. Men kan ikke finde 1008 ha mere. Jeg gav 2200 kr. hos komplett.dk i slutningen af maj, men nu kan jeg ikek finde den. Er der en der ved hvor den kan købes stadig for rimelig penge eller er den en tilsvareden mny model, det er især størrelsen der er genial, når den skal være i gymnasie tasken dagligt

Hilsen

John

Hej Stig,
Jeg ved ikke med sikkerhed, hvor man kan købe den.. Har du selv fundet ud af mere?

Hej John,
Asus EEE PC 1008HA er udgået af produktion. Det er stadig en super maskine, men du får lige en LILLE smule mere for pengene ved at købe en af de nye maskiner i stedet for.
De har samme lille størrelse, men typisk bedre batteri og desuden marginalt hurtigere CPU og ikke mindst hurtigere grafik.
Kig fx på: Asus eee PC 1001PX Seashell

Det var dejligt med en sådan konkret forslag. Jeg gav nemlig “kun” 2.200 for min 1008 ha, og fo mig at se så er den nye 1008 design karim eneste forskel en fedt udseende, og det vil jeg altså helst ikke betal for og kan se at jeg kan få 1001ps Seashell også til ca. 2.200 hos komplett og Dustin, så jeg må handle hurtigt.

Hej John, godt du kan bruge det. 🙂
Der er dog en lille forskel på 1008HA og 1001PX mht. udseendet, nemlig tykkelsen: Asus Eee PC 1001PX ER altså en smule tykkere en 1008HA – det er prisen for have lidt bedre batteritid..

Hej Christian

Det tyder på, at de er udgået og i stedet bliver afløst af 1005PX-BLK001S, der dog ikke for mig at se er en bedre model, og som også har markant dårligere batteritid.

Lidt øv øv, ved du hvor meget en “smule tykkere er”, det går de unge altså op i. Vi køber den på nette så vi ser den ikek inden. Jeg må indrømme at jeg også synes at den har et flot design, mht. batteriet, så brugt e vi den på ferien til billeder og der holdt batteriet rigtig godt, og vi har goså set Vm i fodbold på den uden problemer. jeg tror de lover 6 timer og det passe indtil videre nemt.

Hej igen

Min 1008ha har altså en harddisk på 250gb. 1001px har en på 160 gb -hvad betyder det, men 1001 har så en nyere prossecor.

Leave a comment

(required)

(required)